مواد لازم جهت تهیه سس دولسه دلچه با شیرعسلی
قوطی شیر عسلی به تعداد کافی
دستور پخت سس دولسه دلچه با شیرعسلی
سس دولسه دلچه با شیرعسلی
سس دولسه دلچه (Dulce de leche)، سس شیرینی مشابه کارامل است که از گرم کردن ملایم شیر شیرین شده تهیه میشود. طی این فرایند رنگ و طعم شیر تغییر میکند و سسی خوشمزه تهیه میشود که به مراتب از کارامل غنیتر و سالمتر است. دولسه دلچه در زبان اسپانیایی به معنی «شیرینی شیر» است. در روش کلاسیک تهیه دولسه دلچه از شیر و شکر استفاده میشود اما در اینجا روشی را مطرح میکنیم که در آن از شیر عسلی (شیر تغلیظ شده با شکر) استفاده میشود که میتوانید آن را از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کنید. از سس دولسه دلچه میتوان برای تزیین انواع دسر و بستنی استفاده کرد. همچنین میتوان آن را همراه با پنکیک سرو کرد.
طرز تهیه: ترجیحاً در ابتدا برچسب قوطی شیرعسلی فلزی را از آن جدا کنید. قوطی شیر عسلی را در یک قابلمه یا شیرجوش بزرگ قرار دهید و روی آن آب بریزید طوری که سطح آب ۳-۵ سانتیمتر بالاتر از آن قرار بگیرد. صبر کنید آب به جوش بیاید سپس شعله را کاملاً کم کنید.
نکته بسیار مهم در تهیه دولسه دلچه این است که مرتب قابلمه را چک کنید و اگر سطح آب از قوطی شیر عسلی پایینتر رفته بود به ظرف، آب اضافه کنید. بعد از ۲:۳۰ تا ۳:۳۰ ساعت سس شما آماده میشود. هرچه بیشتر به پخت ادامه بدهید رنگ سس تیره تر و طعم آن بیشتر میشود. در ضمن وقتی نیمی از زمان پخت گذشت، قوطی شیر عسلی را برگردانید و برعکس کنید.
در تصویر زیر عکس سمت راست بعد از ۲ ساعت گرفته شده و عکس سمت چپ بعد از ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه گرفته شده است. معمولاً سس دولسه دلچه به رنگی در سمت چپ دیده میشود تهیه و سرو میشود.
تصویر زیر یک قوطی دولسه دلچه آماده را نشان میدهد که خیلی غلیظ به نظر میرسد. اگر وقت دارید و میخواهید به این غلظت برسید ۳ ساعت و نیم به پخت ادامه بدهید. این غلظت برای تهیه تارت و دسرهای مشابه مناسب هست اما اگر میخواهید از آن به عنوان سس روان استفاده کنید باید هر بار سس را کمی گرم کنید تا قابل ریختن روی بستنی باشد.
نکته: حتما دقت کنید شعله زیر قابلمه کم باشد. استفاده از دولسه دلچه برای شیرین کردن قهوه، طعم فوقالعادهای به قهوه میدهد.